Menu

Fodbold for børn med særlige behov

image
25. august 2023 kl. 21:23

Fodbold for børn med særlige behov

IF Hjorten har ventet længe på at det skulle blive torsdag den 24. august. En dato der markerer et ganske særligt samarbejde mellem Gl. Hjortspringskolen, Puppen – Foreningen for sensitive børn & unge, Specialsport.dk og IF Hjorten.

Fodbold for børn med særlige behov ser dagens lys i Herlev. Et hold bestående af børn i alderen 6-16 år, der måske tidligere har prøvet udfordringen ved at dyrke motion i et ordinært regi, og fundet det rigtig svært at blive accepteret, eller ens egne udfordringer har gjort det at fastholde interessen.
Fodbold for børn med særlige behov er for børn og unge, der ofte har fået en diagnose som f.eks., autisme, ADHD, særlig sensitive, fysiske udfordringer eller andet. Disse glade børn og unge har nu fået chancen for at spille fodbold på deres præmisser, og det var netop tilfældet den 24. august hvor der var første træning.

Der var bestemt nervøsitet at spore, og det var heller ikke alle øvelser der sad lige i skabet. Nogle øvelser er bestemt også sværere end andre. Og her vil gentagelse på gentagelse komme til at gavne på sigt, men vigtigst af alt, så var der højt humør og glæden ved at spille fodbold var ikke til at tage fejl af. Det er dejligt at se børn og unge acceptere hinanden og deres forskelligheder, som alder, køn og udfordringer. Faktisk virkede det mest af alt som om de havde kendt hinanden længe.

Til den afsluttende evaluering fra holdet, skulle de bedømme træningen og der var hård selvkritik til trods for de alle havde gjort alt de kunne. Jørgen fra Specialsport.dk der stod for dagens træning, var ikke i tvivl om at de alle var vindere for bare at møde op til denne første træning.

Tak til alle der har været med til at gøre denne første træning mulig.

Hvis du eller dit barn gerne vil til prøvetræning, så kontakt Puppen på info@puppen.dk
Vi træner hver torsdag uanset vejr fra klokken 17:30-18:30, Klausdalsbrovej 500, 2730 Herlev.

Kunne du tænke dig at blive frivillig omkring et specialhold, så kontakt holdets ansvarlige Rasmus Klinge Tornqvist ungdomsformand@hjorten.dk

 

 

 

 

Luk